Fasulet skane pse te jene perberes te merzitshem – sic karakterizohet nga koncepti jone – e premte per grosh…por mund te jete a pasur me shije citrike dhe akoma me e mire. Ja si pergatitet nej super sallte e ftohte me fasule per te lepire gishtat. Perfekte kur jeni me njerez, ideale dhe e ushqyeshme dhe nder te tjera nje pjate shume e thjeshte per tu marre me vete per dreken e punes qe ju mban gjithe diten.
Gjithashtu kini parasysh qe perberesit jane shume flexibel – ska pse te jeni fiks me keto gramatura – thjesht si te ndiheni 🙂
Ju duhen per sallaten:
- 1 kanace fasule te bardha
- 1 qepe e vogel e prere holle
- 1 dore pomodorini te prera ne mes
- 1 kastravec, me farrat e hequra dhe I prere ne kubike
- 1 dore ullinj
- 150-200 gram dajth te bardhe
- Majdanoz dhe borzilok I prere holle
- Buke nga ato 10 lekeshet ose sallate jeshile (se tani kane dale ato te fresketat fare) ose sallate laker – ose thjesht luge ;P
Ju duhen per salcen
- 1 hudher e prere holle
- 2 limona te shtrydhur
- 1 luge uthull vere
- 3-4 luge vaj ulliri
- 1 luge mustarde Dijon
- 1 luge e vogel mjalte
- Kripe dhe piper.
Pergatitja
- Ne nje tas kombinoni te gjithe perberesit e salces deri sa te behet nje mase.
- Shtoni qepet dhe fasulet dhe lerini 10 minuta te marinohen dhe pastaj shtojini te gjithe perberesit e tjere.
- Marinojni me kripe dhe piper ne varesi te shijes tuaj.
- Une e preferoj te ftohte keshtu qe lereni pak ne frigorifer dhe pastaj sherbejeni.
Kaq.