Te besh Guacamole: Te gjithe i bejne keto gabime – Pervec teje

Avokado eshte shtet me vete! Si i tille, edhe berja e Guacamole ngelet e njejta. Shume kane idete e tyre dhe i pershtasin, por mua nuk ma mban ti futem atyre pershtatjeve…ama te jemi realiste, jane disa gjera qe thjesht nuk behen – jane teresisht pa takt – dhe dashje pa dashje,  te gjithe i bejne – pervec teje – qe po lexon kete artikull 😉

Avokado te papjekura mire ose te pjekura shume

Ne nje bote super ideale do ti kishim te gjitha avokadot te bera fiks sic duhet..por kjo nuk ekziston keshtu qe, skemi cbejme.

Eshte e rendesishme ti zgjidhni te bera sic duhet, te buta mjaftueshem dhe absolutisht jo te forta. Mjafton ti kontrolloni majen – dhe kur ti zgjidhni, merrni te njesoj te bera. Une kryesisht preferoj te bej pak guacamole, per arsyen e vetme qe me shume se 2 avokado njelloj te bera nuk i gjen KURRE ne  Tirane.

Pjeset e Zeza

Absolutisht duhen hequr dhe pastruar sic duhet. Duke qene se avokado eshte nje frut delikat, zakonisht shtypet – plus edhe njerezit kur i provojne nese jane bere ose jo, i shtypin ne trup dhe jo ne maje…Hiqini pikat e zeza pasi mbulojne shijen e avokados

Shtypja me makineri

JO. E bukura e guacamoles eshte qe eshte chunky si salce, dhe cdo kafshate ka shije te ndryshme. Nee i fusni ne nje blender, ajo behet e njetrajtshme – gje qe nuk e duam hic. Shtypini me pirun, me avash, pasi nese i kemi marre te pjekura sic duhet, aq mjafton

Kripa

Guacamole do SHUME kripe. Mund tu duket sikur keni hedhur mjaftueshem – ne kete pike shtoni me. Idealja eshte qe post marinimit, ti lini nja 5 minuta para se ti provoni.

Lime

Absolutisht jo limon! Qe guacamole te shijoje si e tille ka nevoje per shume aciditet! Pasi avokado, meqese eshte aq e pasur, te mbyt te gjitha shijet – keshtu qe – LIME.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Tavë me lulelakër dhe salcë djathi

Lulelakra është nga ato perime që o fshihen nga pjata, o shmangen, gjithmonë në ...

Qofte vegane Falafel

Me perhapjen e veganizimit, degjojme gjithnje e me teper “falafel, falalel”… po çfarë janë ...

Caj Jeshil

Arsyet pse duhet te perdorim Caj Jeshil.

Kushedo qe lexon nje artikull online ose nje gazete e ka vene re zhurmen ...

Bonet, ëmbëlsira nga Piedmonti

Pak persona mund të kenë dëgjuar për këtë ëmbëlsirë nga Piedmonti (veri-perëndim i Italisë), ...

Linguine ne tigan

Përbërësit: Gjysma e një paketë makarona linguine ose ndonjë lloj tjetër makarona qe ju ...

Special: Dinner for two made at home for Valentines

Happy Valentine’s Day – the yet so commercialized but still one of those days ...