Si te bejme omleten perfekte

E keni parasysh kur do robi nje mengjes te thjeshte dhe shume te mire? Ku ka me mire se sa nje omlete teper e thjeshte.

Do ju duhen dy veze te rrahura, nje tigan qe nuk ngjit, pak vaj ulliri dhe ereza per ta marinuar. Une preferoj kripe, piper, fara te specit djeges dhe pak hudher te thare pluhur.

Si fillim, nxehni tiganin me zjarr te mesem. Kur te kete marre mire nxehtesi, hidhni pak vaj ulliri – une zakonisht marr nje leter kuzhine, dhe e shperndaj ne te gjithe siperfaqen vajin. Kjo e ben te mundur qe mos kete shume vaj pasi omleta e thith vajin dhe ne te njejten kohe nuk kemi hapesira ne tigan qe skane vaj. Ne kete pike hidhni vezet e rrahura, dhe shperndajeni ne te gjithe hapesiren. Marinojeni me kripe, piper dhe fara te specit djeges.

Lereni te behet pak, mos e levizni, deri sa te formohen flluska dhe pjesa e cepit te omletes te jete formuar. Me nje spatul, ktheheni me kujdes pasi te jeni siguruar qe nuk eshte e ngjitur. Marinojeni me pak kriper dhe piper edhe kete ane.

Tani nuk do shume, pasi pjesa me e madhe e vezes eshte bere. Kur te jete skuqur mire, ktheheni prape, dhe do shikoni qe erezat jane skuqur nga ana qe e marinuam mire. Ne kete pike hidhni hudhren e thare pluhur.

Kaq ishte.

p.s. Ka shume menura per ta bere omleten, por kjo ishte me e thjeshta dhe ajo qe

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Oriz i embel me mango dhe arre kokosi

Elementet aziatike ne kuzhinen shqiptare jane teper minimale keshtu qe nje nder gjerat kryesore qe duhet ...

Receta nga Orienti: Veze te skuqur me oriz, qepe te njoma dhe avokado

Recete qe as nuk quhet as recete pasi eshte fantastikisht e thjeshte dhe eshte nje ...

Pasta me spinaq dhe domate ne nje tigan

Ditet e javes jane perhere te veshtira per te gatuar dhe per te gjetur ...

Limonade me Luleshtrydhe dhe xhinxher

E keni parasysh ate koncetratin me limon dhe xhinxher qe beme? Tani eshte koha ...

Pasta alla Carbonara 🇮🇹

Carbonara eshte nje pjate Italiane, nga zona e Lazios, Rome, e cila eshte bere ...