Shume njerez me thone qe i ka marre malli per hummus, duke qene se nuk e gjejne dot ne Shqiperi (dhe e kane shume gabim pasi ka goxha vende qe e qajne). Nga ana tjeter keni dhe nje super zgjidhje shume e shume me te thjeshte: Mund ta pergatisni vete ne shtepi!
Hummusi me i mire ne bote nuk eshte i veshtire, nuk ka ereza pa fund dhe nuk ka perberes fancy shmancy.
Ju duhen:
- gjysem kanace qiqra
- Cerek gote vaj ulliri
- Lengun e nje limoni (pak me pak ne dimer)
- 1 luge te madhe tahini (salce farash susami, kam pare qe ka edhe ne marketet “Spar”)
- 1 thelpi i madh hudher i prere
Pergatitja:
- Kulloni lengun e qiqrave, dhe mbani nja dy luge nga lengu menjeane se bashku me disa qiqra per dekorim
- Shtoni ne nje grires qiqrat, se bashku me nje luge te vogel nga lengu i tyre
- Shtoni vajin e ullirit, lengun e limonit, tahinin, hudhren dhe gjysem luge kafeje kripe.
- Grijeni mire ne grirese, duke ndaluar here pas here, dhe duke e trazuar qe te behet tamam kremoze.
- Provojeni here pas here, ne varesi te paletes tuaj, hidhni kripe, ose vaj ulliri ne varesi te deshirave tuaja.
- Sherbejeni me qiqrat siper dhe per ate extra kick, pak summac. Hidhini dhe pakez vaj ulliri
- Kaq.
Keshtu behet hummusi me i mire ne bote.