Linguine Vegjetariane me Patellxhan pikante dhe borzilok

Nje pjate e sezonit e mbushur me perimet, e pershtatshme per vegjetarianet dhe aq e thjeshte per tu bere sa nuk di cte them

Ju duhen:

  • 2 patellxhana te mesem
  • Kripe dhe piper I fresket
  • 3 luge vaj ulliri
  • 1 qepe e mesme e prere holle
  • 2 thelpinj hudher te prera super holle
  • 1 kanace me domate te konservuara te prea ose 2 gota domate te fresketa te bera mire
  • 1 luge e gjysem rigon I fresket
  • 1 luge te vogla fara te speci djeges.
  • Cerek gote borzilok I fresket
  • 1 kuti linguine

Pergatitja:

  • Pritini ne copa pak te trasha patellxhanat, dhe kriposini mire ne te dyja anet. Lereni ne nje tave per rreth gjysem ore.
  • Nxehni furren ne 220 grade
  • Taven me patellxhanat hidhini dy luge vaj ulliri, kriper dhe piper, trazojni mire dhe organizojni ne tave qe mos prekin njeri tjetrin. Per rreth 20 minuta duhet te piqen ne furre deri sa te zbuten dhe te kene marre nje ngjyre.
  • Gjate kohes qe behen patellxhanat ne furre, nxheni  nje luge vaj ne zjarr te ulet. Shtoni qepet, hudhren dhe gatuajeni per rreth 8-10 minuta. Shtoni domatet, rigonin, farat e specit djeges dhe borzilokun. Gatuajeni duke e trazuar here pas here deri sa salca te trashet. Kur patellxhani te jete gati, nxirreni nga ffura, dhe priteni ne kubike. Shtojeni ne salce.
  • Vazhdoni gatuajeni salcen me zjarr shume te ulet.
  • Gatuani Linguinet dhe gatuajini aldente (1 minute me pak se ca thote ne paketim), kullojini dhe shtojini ne salce.
  • Shtoni extra borzilok dhe fara te specave djeges ne varesi te shijeve tuaja.
  • Done.

Tags:

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Souffle me djathë

Prezantimi i parë që kam pasur me souffle-në e famshme franceze s’ka qenë tamam ...

Tershere e nates.

Te gjithe e dine qe mengjesi eshte nje nga momentet me pertace te dites. ...

Makarona “Amatriciana”

E kam provuar për herë të parë këtë recetë, kur restoranti “Pastaria” në Bllok ...

Biskota me portokall

Si  dimër që është, na duhet e gjithë vitamina C e mundshme. Nuk është ...

Cupcakes me Nutella dhe fruta pylli

Te dalim pak tek tema e embelsirave, mbase tema e preferuar e te gjitheve. ...