Tani eshte fiks koha e ereezave te fresketa dhe te gjelbra! Perdoreni ne avantazhin tuaj me kete recete super te thjeshte dhe super te fresket per vere.
Per gjalpin fragrant:
- 1 kallep gjalpi
- cerek gote ereza te zgjedhjes tuaj (une zgjodha mente dhe borzilok)
- Kripe dhe piper
Per penet
- Gjalpi fragrant
- trecerek gote bizele
- trecerek pako pene
Pergatitja:
- ne nje tas, shtypni gjalpin me erezat dhe nje dore te mire kripe
- Bejeni bashke ne nje leter plastike dhe vendosni ne nje forme cilindrike (si cigare 😛 ). Futeni ne frigorifer dhe lereni te fromohet
- Gatuani pennet ne nje tenxhere te madhe. Marinojeni ujin me vaj ulliri dhe kripe kur te vloje, pastaj hidheni pennet. Nese bizelet tuaja jane te pagatuara, nga minuta e 5te e penneve hidhini dhe ato ne uje te behen (zakonisht duan aty tek 5-6 minuta). Nese bizelet jane te gatuara nga ana tjeter, skeni nevoje 🙂
- Shtoni gjalpin ne nje tigan me zjarr te ulet, dhe sapo fillon te shkrije, hidhni pastat dhe bizelet. Trazojeni mire dhe sherbejeni menjere.