Nje nder pastat qe e keni provuar me sezben nese keni kaluar ne sicili dhe ngelet aq fantastike dhe e thjeshte per tu bere!
Ju duhen:
- 1 patellxhan i madh ose dy te vegjel 😉
- kripe dhe piper i fresket
- vaj ulliri
- 2 thelpinj hudher
- nje kanace domate te copetuara (ose gjysem kile domate te fresketa te qeruara nga lekura)
- 100 gram djath i grire (mendoj qe kjo eshte pika qe kjo pjate behet e shkelqyer – keshtu qe ju lutem, zgjidhni djath te hajrit)
- gjethe borziloku
Pergatitja:
- Pritini ne rumbullake dhe ne mes patellxhanet dhe marinojini me kripe mire. Lereni nja 30 minuta, shplajini dhe pastaj ne nje tigan te madh skuqini. Post skuqjes, vendosini ne letra kuzhine qe te hiqni vajin e tepert.
- Ne te njentin tigan, shtoni prape vaj ulliri, hidhni thelpinjt e hudhres dhe lereni te behen fragrante, por kujdes mos digjen! Shtoni domatet dhe gjysem gote uje. marinojini me kripe dhe piper dhe lereni te zjeje me zjarr normal per rreth 15 minuta duke i trazuar here pas here. Nga fundi, shtoni borzilokun dhe patellxhanet dhe lereni menjenane.
- Zjeni pastat, deri sa te jene gati. Hidhini direkt ne salce, pasi ti keni kulluar por mos harroni te mbani nje gjysem gote uje – kjo duhet nese qellon qe salca eshte bere shume e trashe.
- Sherbejeni menjehere dhe mbusheni mire me djath te grire.