Ne kendveshtrimin tim, sallata e tonit lidhet shume me tuna salad sandwich sic behet pertej oqeanit, por qe perhere ka patur nje problem, dicka qe i mungonte, ose dicka qe ishte me shume – ose ose ndonjehere kishte shume majonez.
Para disa javesh hengra nje Provençal Tuna ne nje bakery franceze poshte vendit ku po rrija, e cila ishte, e thene teper thjeshtesisht, magjike.
Ne konceptin amerikan te tuna sandwich, ka shume selino, dhe toni eshte pak i thate (pasi tonin ne vaj ulliri nuk para e perdorin per kete gje) kurse ne konceptin francez (ose zvicerano francez ne kete rast) toni ishte i bute, dallohej shija, dhe selinoja me shije te forte ishte zvendesuar me kaperi (dhe shume pak).
Pergatitja
- Nje konserve toni nga ato te medhate me vaj ulliri
- cerek spec i kuq i prere ne kubike te vogla
- pjesa jeshile e 1 qepeve te njoma, te prera ne kubike te vogla
- 2 luge te vogla kapers te prera ne copa
- koper i fresket
- 2 luge majonz
- lengun e gjysem limoni
- feta te nje buke te mire – do ju keshilloja ndonje ciabatta ose ndonje lloj buke fshati (buka eshte TEPER e rendesishme)
- vaj ulliri
- farat e specit djeges
- feta djathi te bute (nga ato per tost – ma veni nje nder, shkoni merrni feta mocarela
Pergatitja
- Nxehni furren ne 250 grade
- Ne nje tas te madh hidhni tonin pasi te keni hequr nje pjese te vajit te ullirit (jo te gjithen)
- Hidhni specat, qepet e njoma, koperin e prere dhe kaperit
- Shtoni dhe farat e specit djeges dhe majonezin dhe trazojeni mire.
- Tani ne kete pjese une e quaj nje nder gjerat me kryesore te tostit
- E para e punes, lujeni buket me vaj ullirit dhe vendosni ne furre, ne pjesen e siperme ne 250 grade per rreth 1 minute. Sa te marri nje ngjyre.
- E dyta, nxirrni buken, ne pjesen me te thekur, hidhni sallaten e tonit, mbulojeni me djathin e bute ne gjysmat e bukeve.
- Vendoseni ne furre deri sa djathi te shktrihet dhe cepat e djathit te fillojne te ndyshojne ngjyre.
- Nxirreni nga furra, dhe bejini sandwiche.
- Gati.
Dhe pastaj me thoni, a ja vlen a sja vlen?