Provençal tuna – Tost me sallate toni e mbuluar me djath te shkrire

Ne kendveshtrimin tim, sallata e tonit lidhet shume me tuna salad sandwich sic behet pertej oqeanit, por qe perhere ka patur nje problem, dicka qe i mungonte, ose dicka qe ishte me shume – ose ose ndonjehere kishte shume majonez.

Para disa javesh hengra nje Provençal Tuna ne nje bakery franceze poshte vendit ku po rrija, e cila ishte, e thene teper thjeshtesisht, magjike.

Ne konceptin amerikan te tuna sandwich, ka shume selino, dhe toni eshte pak i thate (pasi tonin ne vaj ulliri nuk para e perdorin per kete gje) kurse ne konceptin francez (ose zvicerano francez ne kete rast) toni ishte i bute, dallohej shija, dhe selinoja me shije te forte ishte zvendesuar me kaperi (dhe shume pak).

Pergatitja

  • Nje konserve toni nga ato te medhate me vaj ulliri
  • cerek spec i kuq i prere ne kubike te vogla
  • pjesa jeshile e 1 qepeve te njoma, te prera ne kubike te vogla
  • 2 luge te vogla kapers te prera ne copa
  • koper i fresket
  • 2 luge majonz
  • lengun e gjysem limoni
  • feta te nje buke te mire – do ju keshilloja ndonje ciabatta ose ndonje lloj buke fshati (buka eshte TEPER e rendesishme)
  • vaj ulliri
  • farat e specit djeges
  • feta djathi te bute (nga ato per tost – ma veni nje nder, shkoni merrni feta mocarela

Pergatitja

  • Nxehni furren ne 250 grade
  • Ne nje tas te madh hidhni tonin pasi te keni hequr nje pjese te vajit te ullirit (jo te gjithen)
  • Hidhni specat, qepet e njoma, koperin e prere dhe kaperit
  • Shtoni dhe farat e specit djeges dhe majonezin dhe trazojeni mire.
  • Tani ne kete pjese une e quaj nje nder gjerat me kryesore te tostit
    • E para e punes, lujeni buket me vaj ullirit dhe vendosni ne furre, ne pjesen e siperme ne 250 grade per rreth 1 minute. Sa te marri nje ngjyre.
    • E dyta, nxirrni buken, ne pjesen me te thekur, hidhni sallaten e tonit, mbulojeni me djathin e bute ne gjysmat e bukeve.
    • Vendoseni ne furre deri sa djathi te shktrihet dhe cepat e djathit te fillojne te ndyshojne ngjyre.
    • Nxirreni nga furra, dhe bejini sandwiche.
  • Gati.

Dhe pastaj me thoni, a ja vlen a sja vlen?

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Molle e pjekur me arra

U riktheva ditën e djeshme në qytetin tim të lindjes, Elbasan. Tashmë qyteti është ...

Recetat e Mamit: Pispili me spinaq dhe borzilok

Mbaj mend qe kur isha i vogel, koncepti i pispilise ishte nje gje qe ...

Gazpacho Veror

E bukura e veres, te pakten perkundrjet frutave dhe perimeve, eshte qe ka mjaftueshem nga te ...

Kajmaklie me luleshtrydhe

Kajmaklia nuk është gjë tjetër veçse një kek-mafishe, i lehtë dhe i butë, i ...

Fundjava si Smoothie

Fundjava ne gote.

Fundjava niset ne menyre te perkryer me nje smoothie energjike. Ne nje mikser hidhni: ...

Luftë Cheesecake-sh/ Cheesecake amerikan

Shtrova në Instagram (@deliciousalbania) pyetjen se cila ëmbëlsirë jua mbushte më tepër syrin: cheesecake-u ...