Gezuar 4 Korrikun me mafishe me Red, White & Blue

Per mua, 4th of July, ose 4 Korriku ka nje vend special ne kalendarin e atyre gjerave te bukura qe ndodhin, jo se ka ndonje lidhje me pjese patiotike, por ka lene nje shenje ky weekendi i dates 4 korrik si nje dicka qe kujtohet here pas here.

Zakonisht kalohet nje dite e gjate me shuuume alkool, fishekziare fantastike ne fund te dites dhe nje e qeshur gjenerale qe e karakterizon si dite.

Per ti shmangur gatimeve tradicionale per 4 korrikun ne USA, do fokusohemi dot ne konceptin e Pavlovave, ose e thene ne gjuhen tone te bukur, mafishe.

Ketu kemi dy zgjedhje themelore:

  1. Ose do ti bejme vete
  2. Ose ti ti marrim ne pasticeri.

Shume do thoshin beji vete etj, por une po i bie shkurt pasi ne fund te dites, Delicious eshte e lidhur me gatimet e shpejta, keshtu qe spo ju lodh me detajet (ose do ju lodh nje dite tjeter, por jo sot :P)

Ju duhen:

  • Fruta te thata te ndryshme
  • Fruta blu dhe te kuqe (une do thoja manaferra, blueberries, mana, qershi, luleshtrydhe) Ndajini sipas ngjyrave
  • Sheqer kaf
  • Dy te bardha te vezeve te rrahura me nje luge sheqer deri sa te formohet nje forme

Pergatitja:

  • Merrni gjysmat e frutave, dhe ne nje tas shtypini me shqerin kaf deri sa te kombinohen mire.
  • Vendosni mafishet ne pjata, hidhni siper nje shtrese te te bardhave te vezeve te rrahura, nje shtrese fruta te thata te grira, nje shtrese fruta pylli te shtypura dhe siper fruta te pashtypura
  • Ndajini me ngjyra

Enjoy.

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Rose, blueberries dhe burbon per #mePlisNeParis

#mePlisNeParis dhe per ne qe nuk do shkojme me raste do ti shohim ndeshjet ...

Cocktail veror me gin dhe manaferra te fresketa

E keni parasysh ate pjesen gjate gatimit qe do te engledisesh me dicka. Per ...

Salcat: Majonez me sriracha

Ne jeten tone (ose te pakten timen) nje pjese e rendesishme jane salcat qe ...

Rizoto me kungull të verdhë

Pasi dhamë recetën e një rizotoje me djathë Gorgonzola, të shijshme sa më s’ka, ...

Djuner Pitka – Sandwici bullgar me epik qe ekziston

Bullgaria, si shume vende te ballkanit (duke perfshire dhe ne e) krenohemi per disa ...

Krem me liker & çokollatë të bardhë

Ndonëse jam fanse e çokollatës se zezë apo me qumësht më tepër, nuk e ...