Keto jane nga ato recetat “si neper filma” qe jane per te lepire gishtat. Nje super snack, kur keni njerez verdalle, dhe/ose kur skeni ca beni ne shtepi.
- Mozzarella (jo topa, por mocarela nga ajo qe perdoret per pica)
- miell
- veze
- pakez qumesht
- therrime buke
- pak hudher e grire
- pak borzilok i thate
- pak majdanoz
- vaj per te skuqur
- kripe
- salce marinara per dipping qe beheme heren e fundit
Pergatitja:
- Prisni mocarelen ne copa sic presim patatet e skuqura.
- Ne nje pjate te ceket vedoshni miellin
- Rrihni vezet dhe qumeshtin ne nje pjate te ceket gjithashtu.
- Miksoni erezat me therrimet e bukes.
- Ne kete pike, duke marre copat e mocareles nje nga nje, ngjyejini ne mikset me rradhen: miell, miksin e vezes dhe therrimet e bukes – kete gje bejeni dy here, me secilin nga shkopat.
- Vendosini ne nje tave te vogel dhe futeni ne frigorifer, ne pjesen e ngrirjes. Lereni te pakten 1 ore.
- Ne nje tigan te thelle, hidhni vaj per te skuqur. Kini parasysh qe duhet te kete mjaftueshem vaj qe te mbulohet i gjithe shkopi.
- Nxeheni MIRE vajin – eshte teper i rendesishem si hap
- Skuqini per rreth 2-2 minuta e gjysem duke i kthyer here par here.
- Pasi te jene bere vendosini ne nje pjate me letra kuzhine qe te hiqni vajin e tepert.
- Marinojeni me kriper sa jane mjaftueshem te nxehta.
- Sherbejini me salce marinara
Kaq