Marinara Klasike per dipping dhe pasta.

E keni parasysh sa fiksuese jane salcat? Sidomos ato salcat qe I tejkalojne konceptin pertej ketuchup dhe majonez? I kam dhe une.

Ju duhen:

  • 1 kanace domate te paprera
  • 2 luge vaj ulliri
  • 2 luge gjalp ne temperature ambienti
  • 1 qepe e vogel e prere holle
  • 3 thelpinj hudher te prera holle
  • 1 luge paste domatesh
  • 2 luge te vogla sheqer
  • Gjysem luge fara spec I kuq djeges
  • Kripe

Pergatitja

  • Ne nje blender, pulsoni domatet deri sa te behen pure.
  • Gjate kesaj kohe nxehni vajin dhe gjalpin ne nje tigan te mesem, me zjarr te mesem/larte. Shtoni qepet dhe gatuajini per rreth 5-7 minuta deri sa te zbuten. Shtoni hudhren dhe gatuajeni per 1-2 minuta. Kini parasysh qe hudhra nuk duhet te digjet keshtu qe trazojeni gjate gjithe kohes. Shtoni pasten e domateve, sheqerin  dhe farrat e specit te kuq djeges dhe gatuajeni duke e trazuar shpesh deri sa sheqeri te tretet. Shtoni puren e domateve dhe marinojeni me kriper dhe piper.
  • Uleni nxehtesine dhe lereni te gatuhet, duke e trazuar here pas here per rreth 15-20 minuta.

Kete lloj salce mund ta perdorni per shume gjera duke filluar nga salce per makarona 😉 deri tek dipping sauce, e cila ne fund e fundit eshte arsyeja kryesore qe po e bejme kete gje, te pakten ne mendimin tim.

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Vegan Raw Carob bon-bons

This is one of the easiest recipes for bon-bons with carob powder out there! ...

Sallatë me oktapod

Me ardhjen e fundjavës vjen edhe koha për t’iu rikthyer gatimeve të detit, mbase ...

Qitro i sheqerosur

Ndonjëherë, gjatë pushimeve të shkurtra në shkollë apo në punë mund t’ju kapë një ...

Si të përgatisim majonezë

Njerëzit ndahen në 2 kampe kur vjen puna te majoneza. Unë personalisht hyj te ...