E keni parasysh sa fiksuese jane salcat? Sidomos ato salcat qe I tejkalojne konceptin pertej ketuchup dhe majonez? I kam dhe une.
Ju duhen:
- 1 kanace domate te paprera
- 2 luge vaj ulliri
- 2 luge gjalp ne temperature ambienti
- 1 qepe e vogel e prere holle
- 3 thelpinj hudher te prera holle
- 1 luge paste domatesh
- 2 luge te vogla sheqer
- Gjysem luge fara spec I kuq djeges
- Kripe
Pergatitja
- Ne nje blender, pulsoni domatet deri sa te behen pure.
- Gjate kesaj kohe nxehni vajin dhe gjalpin ne nje tigan te mesem, me zjarr te mesem/larte. Shtoni qepet dhe gatuajini per rreth 5-7 minuta deri sa te zbuten. Shtoni hudhren dhe gatuajeni per 1-2 minuta. Kini parasysh qe hudhra nuk duhet te digjet keshtu qe trazojeni gjate gjithe kohes. Shtoni pasten e domateve, sheqerin dhe farrat e specit te kuq djeges dhe gatuajeni duke e trazuar shpesh deri sa sheqeri te tretet. Shtoni puren e domateve dhe marinojeni me kriper dhe piper.
- Uleni nxehtesine dhe lereni te gatuhet, duke e trazuar here pas here per rreth 15-20 minuta.
Kete lloj salce mund ta perdorni per shume gjera duke filluar nga salce per makarona 😉 deri tek dipping sauce, e cila ne fund e fundit eshte arsyeja kryesore qe po e bejme kete gje, te pakten ne mendimin tim.