Si te gatuajme Bacon: 5 gabimet qe duhet te shmangni

1 – Te perdorni tiganin e gabuar

Eshte e rendesishme ta beni sic duhet duke perdori nje tagan te rende. Zakonisht tiganet e aluminit, nxehen shume shpejt dhe kjo perben problem. Menyra me e mire eshte te mbani zjarrin te ulet dhe te kujdeseni qe cdo pjese e baconit merr nxehtesine  e nevojshme qe te gatuahet njetrajtesisht

2 – Te nisni me nje tigan te nxehte

Arsyeja pse shume njerez nuk arrijne ta shijojne sic duhet bacon eshte pasi nuk gatuhet sic duhet. Nese e shtoni baconin ne nje tigan te nxehte, tekstura nuk arrin te shperbehet dhe te gatuhet, por thjesht digjet dhe ne kete pike ka 2 probleme – 1 del I pagatuar dhe I djegur nga jashte (sic e bejne ne shumicen e restoraneve shqiptare :/ – me te shpif, dhe 2 – mund te dali teresisht I djegur dhe I pangrenshem. Zgjidhja ne kete pike eshte perdorimi I nje tigani te ftohte, ne te cilin vendosim bacon dhe pastaj e veme ne nje zjarr te mesem – ulet. Kjo do ndihmoje ne shperberjen e te gjitha pjeseve te baconit ne menyre qe te gatuhet avash avash sic duhet

3 – Te hedhesh poshte vajin

Kur gatuajme bacon, tigani ska nevoje per vaj – pasi bacon eshte bacon dhe ka plot vete. Post-gatimit te bacon, eshte krijuar gjithe ai vaj ne tigan. Lereni menjeane kete, se bashku me pjeset e djegura pasi I japin nje super shije. Mos u frikesoni kur ta gjeni teresisht te ngrire ne frigorifer, por mjafton ta hidhni ne tigan dhe eshte fantastic per te gatuar perimet – pasi I jep ate shijen e lehte te baconit.

4 – Te mos merrni parasysh se sa I kripur eshte

ESHTE SHUME I KRIPUR – teper – kjo nuk do te thote qe nuk duhet te perdorni kripe fare – por e vetmja gje qe duhet te keni parasysh eshte qe bacon eshte nje lloj perberesi qe eshte I marinuar paraprakisht – nje super tip qe une do ju jepja eshte: provojeni gjate gjithe kohes – sigurohuni qe te perdorni kripen qe nevojitet.

5 – Ta besh ne Mikrovale

FOR THE LOVE OF GOD – MOS e BENI – eshte SAKRILEGJ

Eshte njesoj si mutacioni qe ndodh neper tirane me picen me fruta deti – PSE duhet te shkatarrosh disa perberes tejet te bute dhe te mire me teksture shume komplekse me djath gouda dhe salce domatesh ne furre? PSE?

Nese nuk doni ta beni baconin ne tigan, ngrohni furren dhe vendoseni ne furre. Mund te zgjasi pak me shume, por ne fund te fundit, ja vlen.

Kaq kisha. #TGIF

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Cheesecake me oreo dhe Nutella e papjekur

Njёra ndёr shoqet mё tё mira pati datёlindjёn kёtё jave, kёshtu qё vendosa ta ...

Qitro i sheqerosur

Ndonjëherë, gjatë pushimeve të shkurtra në shkollë apo në punë mund t’ju kapë një ...

krahe pule krokante

Krahe pule krokante ne air fryer me salce pikante

Krahet e pules krokante, ose ndryshe fried chicken, jane nje recete qe cdokush ka ...

Linguine qe kafshojne me ullinj, kaperi dhe achuge

Zakonisht makaronat ne kemi nje “strukture” qe perdorim – makarona, salce domatesh dhe gjera ...