Caj me Turmerik dhe mjalte me veti anti-inflamantore

Post fluturimeve dhe 2 javeve intensive, trupi duket sikur eshte rrahur. Nje zgjidhje eshte gjumi, dhe nje tjeter eshte perdorimi I cajrave te ndryshem. Nje super rekomandim qe kam eshte turmeric. Shume mund ta keni degjuar verdalle, por ne fakt eshte I rendesishem perdorimi I tij. Ne disa receta qe kam shtuar e kam perdorur, por ne kete rast ka vetem nje ndikim shume te vecante – antiinflamator. Nder te tjera ka edhe shume e shume arsye te tjera qe mund te perdoret, dhe keto mund ti gjeni ketu te perkthyera ne shqip nga Insituti Kombetar I Shendetit ne USA.

Gjithsesi po I bie shkurt por nje gje eshte teper e rendesishme ne kete pike – sa I mire qe eshte si caj, dhe ne te njejten kohe do krijojme nje paste, te cilen mund ta perdorim dhe here te tjera per smoothies ose per cfare do lloj gjeje.

Ju duhen:

  • 2 luge e gjysem turmeric (kini parasysh qe mund te beheni pis, keshtu qe me kujdes se le shenja neper rroba)
  • Cerek gote mjalte i mire (une do preferoja te zgjidhnit nga mjaltet e fshatareve)
  • Limon
  • Piper I fresket

Pergatitja:

  • Ne nje tas te vogel miksoni turmerikun dhe mjaltin deri sa te formohet nje paste. Kete mund ta vendosni ne nje kavanoz dhe ta perdorni edhe heret e tjera.
  • Per cdo gote caj, hidhni nje luge paste te turmerkut dhe I hidhni uje te nxehte (jo te vluar! – eshte e rendesishme qe per shume gjera natyrale, te mos preket ajo temperature e vlimit pasi I humbin shume vlera ushqyese te mjaltit.
  • Shtoni nje gjysem limoni te shtrydhur, dhe piper te zit e fresket te sapo shtypur.
  • Mbani nje luge, qe sa here te pini te trazoni, pasi ka tendece precipitimesh.

Shenime:

  • Kete mund ta perdorni dhe ne smoothie – nje luge paste turmerku I jep nje embelsi smoothieve dhe I shton vlera antiinflamatore.
  • Piperi I fresket ndihmon trupin qe te absobohet turmericu
  • Kombinimi I mjaltit me limon jep ate shijen e embel te tharte dhe kur I shton erezat indiane ne mes kalon nje nivel teresisht tjeter.
Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Pule me kerpudha, mente dhe copa buke gjigande

Kjo eshte nje pjate pak speciale, me disa hapa por qe e gjitha behet ...

Krem me fruta pasioni

Një frut jo fort i përhapur në Shqipëri, fruti i pasionit meriton vëmendjen dhe ...

Receta nga Izraeli: Shakshuka – Vezet si nga Tel Aviv

Shakshuka eshte nje gatim nga tunizia por qe eshte ekxtremalisht e perhapur ne Egjipt, ...

Fetuchine me kerpudha, asparag dhe parmixhano

Keto recetat gatimi jane aq te thjeshta edhe pse duken sikur cfare jane…e rendesishme ...

Si të përgatisim majonezë

Njerëzit ndahen në 2 kampe kur vjen puna te majoneza. Unë personalisht hyj te ...

Domate të mbushura greke

Kemi dhënë recetën për kunguj të mbushur, dhe kemi dashur prej kohësh t’ju japim ...