Meqenese po vjen fundjava, eshte e rendesishme te kuptohet qe mund te qelloje qe te ngecni (ose doni) te rrini ne Tirane (dhe/ose ne qytetin ku jeni). Me e keqja per mua eshte kur doni te rrini ne shtepi. Te pakten ne rastin tim, me qelloi qe te shpenzoja fundjaven nga prinderit, kur ata nuk ishin aty 😛
Para shume kohes, kur isha une me i vogel dhe ende jetoja me ta, na u duk goxha gje super te merrnim nje grile elektrike nga ato me uje – parimisht u morr dhe nuk u perdor me per shume kohe pasi ka problemin qe duhet lare.
Long story short – e nxorra nga arkiva dhe e vura ne pune. Gjeja me e mire qe mund te beja eshte nje burger tamam sic duhet.
Do ju duhen:
- 500 gram mish te grire – une preferova te merrja mish vici.
- gjysem qepe e prere holle
- gjysem fete buke te vjeter te bere ne therrime
- Kripe
- Piper
- Hudher pluhur
- Piper i kuq
- paprika
- saffron
- Djathe me feta
- Panine
- Domate dhe qepe
- majonez
- Nje birre (se nuk hahet bugeri tamam pa pire nje birre sic duhet)
Pergatitja:
- Te gjitha erezat, qepet, buken e vjeter dhe mishin hidhini ne nje tas dhe miksojini goxha mire me duar. Shtypini mire – goxha mire dhe ndajini ne 6 copa te barabarta.
- Punojini mire dhe ne forma te rumbullakta.
- Nxeheni grillen mire (duhet te jete nxehur maksimalisht)
- Vendosini burgerat – lereni rreth 5-7 minuta, kthejini (dhe duhet te kete marre ate ngjyren e burgerit) dhe kthejeni – ne ate moment vendoseni, kur ta kthehni djathin me feta. Lereni gjithashtu edhe 5-7 minuta.
- Me 5-7 minuta merrni nje burger te behet medium (qe dmth eshte pak i kuq. Nese e doni me pak ose me shume, lereni m epak ose me shume.
- kur burgeri te jete afersisht i bere, vendosni buken te theket.
- Lyejeni me majonez, preni pak qepe dhe domate ne rrathe dhe bejini bashke
Tani hapni birren, dhe jepini drejtim.