Koncepti I pules piccata eshte po aq Italian dhe sa amerikan ne teresi. Po te shkosh ne itali, kur porosity nje piccata te vjen fileto vici me nje salce gjalpi dhe vere. Amerikanet, ose me sakte kuzhina e tyre e ka transformuar ne nje recete fancy per chicken fingers. Oh well, eshte super fantasitke ama. Do ju keshilloja ta shoqeronit me nje dore fettuchine oe lingunine pasi salca eshte e bollshme.

Do ju duhet:

  • 2 fileto pule, te prera ne mes.
  • Kripe dhe piper
  • Miell
  • 6 luge gjalp
  • 5 luge vaj ulliri
  • Gjysem gote leng limoni I fresket
  • Gjysem gote uje te ngrohte me koncentrat pule
  • Cerek gote kaperi te shplare (ose nje kavanoz nga at ate vegjlit)
  • Cerek gote majdanoz I fresket I prere holle.

Pergatitja:

  1. Marinoni copat e pules me kriper dhe piper dhe mbulojini me miell duke shkundur cfare ka extra.
  2. Ne nje tigan te madh, me zjarr te mesem ne te ulet, shkrini 2 luge gjalpe dhe 2 luge vaj ulliri. Kurt e jete nxehur tamam, vendosni pulen dhe gatuajeni 3 minuta cdo ane (kontrollojeni me pirun njeren nga ato – pula eshte e rendesishme te gatuhet mire). Per cdo 2 copa pule, shtoni 2 luge gjalpe dhe 2 luge vaj ulliri dhe perhere shtojini te skuqet pulen ne momentin qe eshte nexehur mire(ne kemi 4 keshtu qe do behet dy here).
  3. Kur te gjitha copat e pules te jene gati, hiqini dhe shtoni ne tigan (ashtu sic eshte me vaj e gjalpe) lengun e limonit, kaperit dhe ujin me koncentrat te pules. Cojeni ne vlim te gjithe kete masen dhe cfare bej une qe kruaj fundin e tiganit per te hequr ato pjeset kafe qe kane ngelur nga pula (se jane aq te mira dhe plot shije). Kontrollojeni per marinim dhe shtoni nese eshte e nevojshme (une gjate gjithe kohes hedh me pak kripe se cduhet keshtu qe I bie perhere te shtoj) dhe ne kete pike vendsoni copat e pules. Lereni te zjeje per rreth 5 minuta.
  4. Ne kete pike duhet te bejme dy gjera
  • Te heqim pulen dhe ta vendsim ne pjate
  • Dhe te shtojme gjalpin e ngelur ne tigan, bashke me salcen dhe ta rrahim me pirun. Hidhjani pastaj salcen siper pules dhe shtoni pak majdanoz te fresket siper.

Kaq.

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Rizoto me djathë Gorgonzola

Vazhdojmë të pasurojmë rubrikën “Rizoto” me një tjetër pjatë të shijshme orizi, por ju ...

Vezë skoceze

Nuk kisha dëgjuar kurrë për këtë gatim, derisa e zbulova në botën e Youtube-t. ...

Akullore me çokollatë (3 përbërës!)

Bëmë një sondazh para disa ditësh në Instagramin e Delicious (@deliciousalbania), mbi preferencën e ...

Drejt e nga Brazili: Brigadeiro!

Historitë e ndryshme në internet tregojnë se këta toptha çokollate që ta bëjnë me ...

Extremely Addictive Peanut Butter and Jelly French Toast

Peanut butter and jelly is a matter of life and death foodgazm – you ...