Nje nder aperitivet kryesore italiane dhe nje nder gotat e preferuara edhe neper baret lounge shqiptare (qe te jemi realist). E bukura e kesaj gote eshte qe masat jane jo fikse (praktikisht mund ta beni ne nje gote te vogel, ose ne nje gote shume te madhe (qe ne fund te fundit, kot sjemi ketu – duam goten e madhe)
Do ju duhen:
- 3 pjese prosecco
- 1 pjese leng grejpfruti
- 1 pjese aperol
- 1 pjese vodka (u harrova – aperoli pa pak vodka eshte si peshku pa uje – a mund te pijme gjera sic duhet?)
- dhe nje splash club soda.
Pergatitja
Pjese e rendesishme e kesaj gote eshte perdorimi i lekures te grejpfrutit e cila ka vajra (si te gjtha lekurat e agrumeve) te cilat jane fantastike per shijen e gotes tuaj. Praktikisht per cdo gote beni nje gjysem hene lekure grejpfruti, vendoseni ne nje gote me fron dhe hidhni te gjitha perberesit. Trazojeni me nje luge me shume ngadale dhe GATI.