Fetuchine me kerpudha, asparag dhe parmixhano

Keto recetat gatimi jane aq te thjeshta edhe pse duken sikur cfare jane…e rendesishme eshte te gatuani makaronat si duhet (ca ju thote paketimi) dhe mos digjen gjerat…kaq. Si te gatuajme makarona qe e tejkalojne ate “makarona me gjalp” (qe btw – ewww)

Ju duhen:

  • 3 luge vaj ulliri
  • Nje dore asparagus, te pastruara dhe te prera ne copa 5cm (1gisht)
  • Kripe, Piper
  • 2 luge gjalp
  • 250 gram kerpudha
  • 1 qepe e vogel, e prere holle
  • Rigon
  • mente e prere holle
  • I pako fetuchine
  • Cerek gote parmixhiano i grire plus edhe ca me shume per ta sherbyer
  • 4 te kuqe veze (qe te keni parasysh, vezet e pabera nuk jane te pershtatshme per femijet, te moshuarit, grate shtatezane dhe njerezit me sistem imunitar te dobesuar….ose per njerezit qe nuk I kane qejf vezet e pa bera ne fund te fundit :P)

Pergatitja

  • Nxehni 2 luge vaj ne nje tigan te madh ne zjarr te mesem-larte. Shtoni asparagusin, marinojeni me kripe dhe piper dhe gatuajeni per 4 minuta deri sa te zbuten. Transferojini ne nje pjate.
  • Nxheni ujin e fetuchineve
  • Nxehni gjalpin dhe 1 luge vaj ne te njejtin tigan dhe shtoni kerpudhat, marinojini me kripe dhe piper dhe duket I trazuar shpesh, gatuajini deri sa te zbuten (une psh nuk u dua shume te buta).
  • Hidhni rigonin, menten dhe asparagun e gatuar.
  • Uji ne kete pike duhet te jete duke vluar, hidhni fetuchinet, marinojini me kripe, piper dhe pak vaj. Gatuajini deri sa behen aldente. Mbani nje gote nga uji I makaronave.
  • Shtoni pastat, gjysmen e ujit dhe parmixhinanon ne tigan. Gatuajeni duke shtuar pastat avash avash, dhe uje deri sa salca te mbuloje te gjithe masen – kjo do ta doje nje dy minutsh. Marinojeni me kripe dhe piper.
  • Sherbejeni menjehere, hidhini siper vezen e kuqe dhe me shume parmesan.

Disa detaje:

  • Veza e kuqe e pabere, se bashku me parmesanin dhe erezat behet fantasitke por I hidhet ne fund per arsyse qe te mos gatuhet nga nxehtesia.
  • Hajeni menjehre pasi sikur nuk shkojne te ri-ngrohen fetuchinet

E shikoni qe keto receta gatimi e bejne konceptin “si te gatuajme” aq te thjeshte.

Tags:

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Troftë me bajame

Kjo është një recetë që e kam marrë nga një libër kuzhine franceze, dhuratë ...

Lepur me mustardë dhe trumzë

Nga varietetiet e mishrave që duhet të provoni në jetën tuaj, mishi i lepurit ...

Puding me oriz

Duke vazhduar me receta pudingu, sot kemi për ju puding orizi. Rrushi i thatë ...

Luftë Cheesecake-sh/ Cheesecake japonez

Pas recetës së thjeshtë të cheesecake-ut amerikan, na vjen keq t’ju themi që keni ...

Si te gatuajme veze te skuqura te nje niveli tjeter

Vezet e skuqura per mua jane ushqimi me perfekt I cdo gjeje – praktikisht ...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum porttitor pharetra sem. Aliquam nec ...