I keni parasysh ato keket me cokollate, ose suffleete fantasike ose cfare do lloj gjeje me cokollate? Ne i biem pak shkurt dhe e bejme jo aq “fancy” dhe jo aq “te veshtire” per ta bere pasi ne fund te dites, kush ka nerva te merret me pjata dhe/ose embelsira super te komplikuara kur eshte vetem e hene!
E rendesishme eshte te bejme dicka qe eshte super e shijshme, dhe ne fund te fundit te duket mire pasi aty tek shija futen dhe shqisat pamore (qe autmatikisht me ben te mendoj qe nje 20% e shijes eshte dhe menyra si duket – pasi eshte e hene se po te ishte fundjave, kush e vret mendjen).
Para se ta nisim disa gjera duhet te keni parasysh
- Perberesit duhet te jene te gjithe ne temperature ambienti – lerini rreth 3 ore jashte para se te nisni gatimin – teper e rendesishme
- Investoni ne nje mikser dore pasi me priun ose me mikser manual praktikisht beni ushtrimet javore te bicepsh, tricepsh, shpine dhe supe
- Spatuala eshte nje mikeshe e juaja – duhet ta keni nje te tille verdalle
- Furra duhet te jete ngrohur tamam para se ta futni kekun te behet
Perberesit qe ju nevojiten
- 50gr gjalp ne temperature ambienti
- 4 veze ku e verdha eshte e ndare nga e bardha
- 1 gote sheqer
- Gjysem gote miell
- Cerek gote kakao puder
- 2 gota qumesht (kete mund ta zvendesoni me qumesht bajameje – por jo qumesht soje – e kam provuar, sben.)
- Sheqer pluhur per ta sherbyer
Hapat qe duhen ndjekur
- Ngroheni furren ne 160 grade
- Me spray per te gatuar (ose vaj), lyeni nje tave te thelle(tavat e qelqta jane zgjidhje ideale. Mbulojeni me leter kuzhine dhe letren gjithsahtu mbulojeni me spray ose vaj qe te mos ngjisi. Arsyeja ketu eshte qe te jete me e thejshte ndarja ne copa.
- Shkrini gjalpin ne mikrovale (ne varesi te mikrovales, perdorni intervale me nga 15 seconda, miksojeni, vendoseni prape deri sa te shkrihet teresisht – ne kete pike lereni menjeane.
- Rrihni te bardhat e vezes deri sa te behet kremoze dhe marri forme(lexo: forme do te thote qe te marri ate masen e vezes te bardhe te rrahur qe keni ngrene kur keni qene te vegjel)
- Ne nje tas tjeter, rrihni te verdhet e vezes duke i shtuar sheqerin avash avash deri sa te te behet kremoze. Shtoni gjalpin e shkrire dhe miksojini deri sa te kombinohen teresisht. Me pas shtoni miellin dhe kakakon avash avash dhe miksojini me nje spatula deri sa te kombinohen teresisht.
- Shtoni qumeshtin dhe miksojini mire. Ne kete pike e gjithe masa duhet te jete teresisht e kombinuar dhe pa buleza mielli dhe kakaoje te pa trazuara.
- Ne kete pike, duhen shtuar te bardhat e vezeve duke perdorur formen: 1/3 e te bardhave + trazojeni me spatuala 4 here deri sa ta hidhni te gjithen. Kujdes ketu pasi e bardha e vezeve nese miskohet me shume sec duhet humbet masen.
- Hidheni masen ne taven dhe ne furre per 60 minuta.
- Kur te jete gati, lereni te ftohet kekun ne temperature dhome dhe pastaj futeni ne frigorifer per rreth 1 ore.
- Priteni ne copa
Nese keni sheqer pluhur, para se ta prisni, hidhjani siper dhe pastaj ndaheni.
Kaq ishte – tashi e kuptoni pse ne delicious hahen gjera te thjeshta?