Eshte bere nje gje super e famshme keto kohe ne fakt uji me kastravec, limon dhe xhinxher por shumicen e rasteve duhet ta besh naten perpara qe te rrije ne uje etj ejt.
Nje zgjidhje super fantastike per kete rast eshte kombinimi i nje koncetrati natyral me xhinxher dhe limon, te cilin e lini ne frigorifer dhe eshte gati per tu miksuar me uje ose ndonje gje tjeter.
- Ju duhen 250 gr xhinxher i qeruar dhe i prere
- gjysem gote leng limoni i fresket
- disa luge mjalte
Pulsoni xhinxherin deri sa te behet paste ne nje grires. Ne nje tenxhere te vogel, xhixherin dhe 6 gota uje, sillini ne vlim, uleni nxehtesine ne minimum dhe lereni te gatuhet per 30-40 minuta. Teorikisht duhet te kete avulluar deri ne 3 gota.
Ne nje kavanoz te madh, shtoni limonin, mjaltin dhe misksimin e xhinxherit dhe vejini bashke. Lereni te ftohet dhe futeni ne frigorifer.
Une preferoj ta bej dhe ta konsumoj brenda 2 javesh.
Keni dy menyra qe mund ta beni
- Thjesht me uje dhe akull
- Ose cocktail me nje lloj burbon – Jim Beam eshte super ne kete rast.