Koncetrat Limoni me Xhinxher

Eshte bere nje gje super e famshme keto kohe ne fakt uji me kastravec, limon dhe xhinxher por shumicen e rasteve duhet ta besh naten perpara qe te rrije ne uje etj ejt.

Nje zgjidhje super fantastike per kete rast eshte kombinimi i nje koncetrati natyral me xhinxher dhe limon, te cilin e lini ne frigorifer dhe eshte gati per tu miksuar me uje ose ndonje gje tjeter.

  • Ju duhen 250 gr xhinxher i qeruar dhe i prere
  • gjysem gote leng limoni i fresket
  • disa luge mjalte

Pulsoni xhinxherin deri sa te behet paste ne nje grires. Ne nje tenxhere te vogel, xhixherin dhe 6 gota uje, sillini ne vlim, uleni nxehtesine ne minimum dhe lereni te gatuhet per 30-40 minuta. Teorikisht duhet te kete avulluar deri ne 3 gota.

Ne nje kavanoz te madh, shtoni limonin, mjaltin dhe misksimin e xhinxherit dhe vejini bashke. Lereni te ftohet dhe futeni ne frigorifer.

Une preferoj ta bej dhe ta konsumoj brenda 2 javesh.

Keni dy menyra qe mund ta beni

  • Thjesht me uje dhe akull
  • Ose cocktail me nje lloj burbon – Jim Beam eshte super ne kete rast.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Fileto pule furre me perime.

Si te gatuajme Fileto pule te furres me perime.

Ne baze te ides e te ngrenit shendetshem dhe pa shume kalori vjen receta ...

Brownie vegane (sërish të shijshme)

Kam konsideruar seriozisht që ta provoj kuzhinën vegane, me hovin që ka marrë vitet ...

Sorbeto me mjedër

E dimë që është dimër, por jemi të mendimit që sorbetoja nuk njeh stinë. ...

Fiksimi Peanut Butter: Biskota me Gjalp Kikirikesh

Ok, kur vjen puna per embelsira, une jam pakez skeptik dhe kam disa probleme ...

Patate e mbushur me proshutë

Patatja e mbushur është një pjatë tejet e preferuar e imja, të cilën e ...

Hallvë me grurë të shtypur

Nuk ka nevojë për prezantim kur vjen puna te hallva, kjo ëmbëlsirë e huazuar ...