E dini qe eshte e premte? Dhe java ka ikur ekstrem shpejte? Teorikisht eshte fiks nata qe duhet me dal pakez fare, por sic do bar ne Tirane, ka nje mini problem te vockel – alkooli eshte tmerr. Keshtu qe te shtunen ne mengjes keni nevoje per nje “ide” se si mund te luftohet hangover nga alkooli I keq dhe/ose alkooli I keq I tepert, qe ne shumicen e rasteve eshte termi I duhur.
Shkenca e hangoverit eshte shume e thjeshte: DUA BUKE! Sandwichet jane zgjidhja me e mire per kete gje.
Ju duhen:
- Bacon ose pancetta (merrni pancetten se neper supermarkete eshte e prere shume trashe)
- 3 luge uthull vere
- 1 luge kafe mustarde (une vdes per Dijon mustard – dhe ju duhet te vdisni per te)
- 1 luge mjalte
- Kripe dhe piper I fresket I shtypur
- Gjalp
- Buke fshati ose broshe te fresketa
- Veze
- Pak gorgonzola (ose djath blu sic quhet
- Sallate jeshile ose rrenje
Ne nje tigan qe nuk ngjit skuqni bacon deri sa te behet krokant. Nuk ka nevoje per vaj pasi ka mjaftueshem baconi. Hiqeni nga zjarri dhe hidheni ne nje leter kuzhine. Rezervoni 3 luge nga vaji qe ka nxjerre bacon ne nje filxhan. Pastaj ne nje pjate te thelle rrihni uthullen, mustardern, mjaltin, kripen dhe duke e pikuar hidhni vajin e baconit. Mbajeni kete te ngrohte dhe do ta quajme vinegarete
Tostoni buken. Une preferoj ta tostoj me gjalp ne tigan, por secili ka menyren e vete. Kjo me gjalpe e ben tmerresisht yummy. Skuqni vezen ne zjarr te mesem der isa e bardha te behet sic duhet dhe e verdha eshte akoma e lengshme (sy me pak fjale). Mos harroni kripen dhe piperin kur te jene gati.
Miksoni sallaten, gorgonzolen, baconin dhe ate vinegareten edhe vendosini siper bukes. Vendosni vezen siper dhe mbylleni sandwichin.
Kaq.
Hidratohuni, hani mire dhe pini nje kafe sic duhet.