Pule me kerpudha, mente dhe copa buke gjigande

Kjo eshte nje pjate pak speciale, me disa hapa por qe e gjitha behet ne nje tigan! Nuk e keni idene cfare shije merr pula pastaj…

Perberesit per 4 persona(ose 2 ne rastin konkret, pasi nuk na shihni syte nga uria)

  • 8 copa pule (mund te jene kofsha, fileto, dhe krahe – kofshat dhe filetot jane fantasitke pasi duan afersisht te njejtne kohe te gatuhen)
  • Kripe dhe piper
  • 4 luge gjelle gjalp
  • 4 feta te trasha buke (do thoja buke fshati e paprere, dhe priteni ju)
  • 300 gram kerpudha te fresketa te prera ne copa te medha (nese keni mundesi te zgjidhni lloje te ndryshme)
  • 1 qepe e vogel, e prere
  • Pak gjethe mente
  • 2 luge miell
  • gjysem gote vere e bardhe
  • 1 gote e gjysem uje me koncentrat pule te bere bashke
  • cerek gote kos ne temeperature ambienti
  • Tabasco
  • Majdanoz I prere holle

Nxeheni furren ne 180 grade. Marinoni pulen mireme kripe dhe piper. Ne nje tigan te madh qe mund ta fusni ne furre(ose ne nje tigan normal dhe me taven ne furre te nxehte qe tua shtoni), shkrini 2 luge gjalp me zjarr te mesem. Skuqni pulen, me pjesen e lekures nga poshte per 10-12 minuta deri sa lekura te marri nje ngjyre te arte. Transferojeni ne nje pjate.

Shtoni fetat e bukes ne tigan dhe skuqini me gjalpin qe ngeli nga pula per 5-8 minuta. Deri sa lekura te behet nje ngjyre e arte e forte. Keto vendosini ne pjaten qe do sherbeni.

Shtoni 2 luget e tjera te gjalpit ne tigan dhe hidhni kerpudhat duke I marinuar me kripe dhe piper. Skuqeni per 5-8 minut deri sa kerpudhat te kene marre ngjyre te arte dhe mos harroni ti trazoni shpesh pasi mund te digjen. Shtoni menten dhe qepen dhe gatuajeni per 5 minuta te tjera. Ne kete pike qepa do kete marre nje ngjyre transparente. Tani shtoni miellin dhe gatujeni per rreth 2 minuta duke e trazuar gjate gjithe kohes. Shtoni veren, dhe gatuajeni per 2 minuta. Ne kete pike do kete avulluar shumica e veres. Pastaj shtoni ujin me koncetrat pule. Silleni ne vlim dhe futeni ne furren e nxehte per 15-20 minuta ose deri sa pula te behet (zakonisht kaq do, por testojeni ne krye te 15 minutave). Vendosni pulen siper bukes te thekur ne pjaten qe do ta sherbeni.

Ne kete pike ne tiganin e madh kane ngelur vetem lengu I pules. Vendoseni ne zjarr te mesem dhe duke e trazuar vazhdimisht, gatuajeni per 5 minuta. Hiqeni nga zjarri dhe hidhni kosin, shtoni kripe piper dhe tabasko. Hidhini mente siper, dhe pastaj hidhjani pules. Dekorojeni me majdanoz

Uff sa fola. U lodha. Tani jam kurioz sa nga ju do ta gatuajne…

#enjoy

Tags:

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Kek me cokollate si neper filma

I keni parasysh ato keket me cokollate, ose suffleete fantasike ose cfare do lloj ...

Biskota gazmore me limon

Vazhdoj të këmbëngul për ëmbëlsira sa të ëmbla, aq edhe të kripura, apo të ...

Pule Teryaki me oriz dhe perime

Salca teriyaki ne fakt eshte nje nder preferuarat e mija. Ne perberje ka nje ...

Diell, Det & Lefkada | Parajsa ngjitur me Jugun tone

Si jeni? Une jam pas pushimesh dhe e shfrytezova kete pjesen e Gushtit per ...

Gatuaj pa Receta: Cheeseburger Epik

Meqenese po vjen fundjava, eshte e rendesishme te kuptohet qe mund te qelloje qe ...

Biskota me portokall

Si  dimër që është, na duhet e gjithë vitamina C e mundshme. Nuk është ...