Jam 100% i sigurt qe shumica juaj qe po e lexoni kete gje, ose nuk hani mengjes, ose hani ndonje gje te vogel, cfare ju del perpara. Nje nder gjera me te mira qe mund te behen sot eshte musli, e cila mund te shoqerohet, me qumesht ose me kos – varet nga preferenca juaj.
Para se te kalojme nde detaje te rendesishme se si te behet nje musli tamam, ja vlen te shpjegohet se cfare eshte. Eshte e keqkuptuar qe musli zakonisht eshte tereshera, cornflakes ose drithera qe hahen per mengjes – jo se nuk eshte, por musli ne fund te fundit eshte kombinimi i ketyre dritherave.
Receta ose me sakte, formlula e te berit musli eshte teper e thjeshte:
drithera + fruta te thata + arra dhe fara + ereza
- Dritherat jane: Tershere, cornflakes etj etj
- Frutat e thata perfshijne: rrush te thate, fiq te thare, praktikisht te gjitha frutat qe jane te thata
- Arrat dhe farat pefshijne: arra, bajame, lajthi etj etj
- Errezat perfshijne: Kanelle, karafil, etj etj
Sasia per secilen nga keto elemente eshte nuk eshte e parapercaktuar por ka nje llogjike qe ju rekomandoj ta ndiqni:
Niseni me 4 pjese drithera + 1 pjese fruta te thata + 1 pjese farra ose arra.
Gjera qe duhen patur parasysh:
- Sa me shume fruta te hidhni aq me e embel do te behet
- Sa me shume fruta te thata te hidhni aq me e shtrenjte do te behet 😛
- Musli me shume fruta te thata eshte teper e forte
- Musli me shume fruta te embla behet shume e lodhshme dhe do pertypeni me ore
- Qendrojini larg sheqerit – keni frutat e thata mjaftueshem dhe e embelson shume
Te gjitha keto perberesit e thate, kombinojini ne nje kavanoz te madh dhe mund ti keni gati per cdo mengjes.
Perdorni kos ose qumesht – nese perdorni kos ama nje gje fantasike qe mund te provoni eshte ta kombinoni kosin me pak leng molle te fresket per ti dhene nje embelsi ne ate thartesi te kosit.
Pra:
- nje tas
- musli
- kos ose qumesht
Nice a? Tani hani mengjes sic duhet dhe lerini denglat.