Penne Alla Amatriciana

Pastat sic mund ta keni vene re ngelen nje nder gatimet tona te preferuara. Arsyeja eshte e thjeshte – sepse jane shume te thjeshta per tu bere dhe nuk ka asnje shkence. Kjo e sotmja eshte me nje shije shume te thelle.

Penne Alla Amatriciana eshte nje pjate specialitet i rajonit te Lazios dhe salca amatriciana eshte nje salce e famshme qe karakterizon gatimin Italian. Ky lloj si sotem eshte I pershtatur me shijet tona dhe me I thjeshte per te bere se sa origjinalja e “none”-ve italiane. Zakonisht perdoren pjese te tjera te mishit, por pancetta eshte zgjedhja me e pershtatshme dhe me e thjeshte per tu blere ne fund te dites…

2 kanace domate te qeruara nga ato ne kuti, nje qepe e mesme e prere holle, 250 gram pancetta e prere shume holle, vaj ulliri, piper I kuq I shtypur, nje luge salce domatesh qe eshte paste, 1 gote vere te bardhe, 1 luge sheqer, kripe, piper, 1 kuti pene dhe parmesan ose pecorino I grire per ta hedhur siper.

Domatet futini ne nje belnder dhe bejini pure qe ti kemi gati. Ne nje tigan te madh hedhim qepet, panceten, piperin e kuq, vaj ulliri, gjysem gote uje dhe I leme te gatuen ne zjarr te mesem-larte deri sa uji ka avulluar dhe pancetta eshte gati. Zakonisht 8-10 minuta eshte ok dhe gati.

Shtoni pasten e domateve, dhe gatuajeni per dy minuta, deri sa merr nje ngjyre kafe. Shtoni veren dhe deri sa te jete pergjysmuar gatuajeni duke e trazuar shpesh. 5-8 minuta mjaftojne. Shtoni purene e domates qe kishim ne blender dhe e sjellim ne vlim. Sapo ka filluar qe te vloje, uleni zjarrin ne te ulet-mesem, mbulojeni parcialisht me nje kapak dhe lereni te zjeje per 40-45 minuta. Shtoni sheqerin dhe marjinojeni me kripe dhe piper. Kur salca te jete afersisht gati, beni gati makaronat. Menyren si te beni makaronat I gjeni ne nje nga Hulumtimet e te shtunave. Gordon Ramsay ua shpjegon ma’smirti.

Shtoni penet tek tigani I salces dhe trazojini mire bashke.

Sherbejeni djathe te grire parmesan ose pecorino romano – ose dhe kackavall – por salca ka nje super shije, keshtu qe me mire me nje djath pak me te avancuar…

#peace

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Kek Energjik me Kumblla dhe Arre Kokosi

Mengjesi eshte nje nder vaktet me te rendesishme qe duhet marre parasysh. Ca njerez ...

Si te gatuajme shendetlie

Si te gatuajme Shendetlie

Dyshoj te kete njeri qe mos ta dije se cfare eshte Shendetlia. Embelsire tradicionale ...

Amaretat, biskotat “cute”

Për çaj, për kafe, apo thjesht për të thyer atë urinë e mesnatës, që ...

Mini-kekët “Madeleine”

Fine si vetë emri i tyre! Duken si biskota, por në fakt “Madeleine” janë ...

Biskota të shkrifëta me gjalpë

Thonë që gjalpi është sekreti i jetës. Të paktën, kështu kam dëgjuar në filmin ...

Te gatuash per veten: Seria 4 – Merr dreken me vete

Te marresh buke me vete, e thene ne shqip i jep nje konotacion aq ...