Sot, si para ose gjate plakave te marsit – eshte fiks koha per dicka qe eshte e bollshme ne shije, e shendetshme dhe del pak nga natyra e gjerave qe hame verdalle.
Eshte nje pjate shume e thjeshte pasi e vetmja gje qe duhet te beni eshte ti hidhni gjerat nje nga nje ne tigan. E pasur me vitamina dhe nutriente dhe ne te njejten kohe plot me proteina – pasi e dime qe keni filluar palestren dhe eshte e nevojshme te ushqeheni.
Per kete pjate eshte e rendesishme te parapergatiteni me perberesit qe ta keni mendjen tek tigani se sa te merrni dhe te prisni keto te fundit. Te gjitha gjerat i mora ne supermarket – zgjidhni ndonje Conad, Pam ose Big Market dhe jeni ok.
Ju duhen: vaj ulliri, 4 hudhra te prera holle, spinaq I prere trashe, kripe, piper, 1 qepe e prere ne kubike, fara cumin (nese keni verdalle – per ti dhene pak nje shije aziatike – nese jo – ska gje) spec I kuq I embel pluhur, 2 kanace 500 grameshe qiqra (I gjeni ne cdo supermarket – mos harroni ti kaloni pak ne uje per te hequr ujin qe rrijne ne kanace), 5 domate nga ato te kanaceve te plot ate shtypura(do perdoren si ne forme salce), uje I ngrohte me pak koncentrat pule te shkrire ne ted he 4 veze.
Ne nje tigan te rende, me zjarr te mesem, vendosni 1 luge vaj ulliri deri sa te ndehet, shtroni nje hudher, dhe hidhni spinaqin ne momentin qe hudhra ka marre nje ngjyre te arte. Trazojeni mire per rreth 2-3 minuta deri sa spinaqi te zbutet pak por duhet te vazhdoje te qendroje jeshil I ndezur. HIdheni ne nje tas, dhe fshini tiganin.
Nxhehni 2 luge vaj ne te njejtin tigan me zjarr te mesem. Kur vaji nxehet shtoni 3 hudhrat e mbetura dhe qepen. Per 3-4 minuta qepa duhet te jete zbutur – mos harroni ta trazoni here pas here, qe te mos digjen. Shtoni cumin dhe specin e kuq te embel. Trazojeni per 1-2 minuta. Shtoni qiqrat, domatet dhe trazojeni. Gatuajeni nme zjarr te mesem per 8-10 minuta. Do te shihni qe domatet do fillojne te karamelizohen dhe qiqrta te marrin nje ngjyre te kafte.
Shtoni ujin e ngrohte me koncetratin e pules dhe me zjarr te mesem lereni te zjehet. Trazojeni here pas here. Shtypni qiqrat me te mbrapmen e luges ose me nje shtypes patates. Gatuajeni per 15-20 minuta ose deri sa salca te jete trashur mire. Shtoni spinaqin dhe gatuajeni per 8-10 minuta. Nese e shihni qe para se te shtoni spinaqin salca eshte shume e trashe, shtoni dhe nje cerek gote uje.
Skuqni vezet ne nej tigan tjeter. Sigurohuni qe e bardha te gatuhet dhe e verdha te jete akoma e lengshme.
Sherbejeni ne nje tas salcen me qiqra dhe vendosni nje veze siper. .
Merreni me vete ne pune, hajeni aty ne tigan. Si ta keni permbare por kini parasysh – hani rregullisht dhe perpiquni te gatuani.