Gatuaj pa Receta Seria 5: Mengjes Japonez qe me ne fund mund ta beni ne shtepi

Ushqimi japonez, eshte I preferuari im – qe nga konceptet qe kane per menyren per tu ushqyer, ne bazat ku fokusohen per ta bere kete gje deri tek perberesist qe I kane fantastike.

Niseni nga orizi – ose beni pak oriz te bardhe, ose duhet te keni pak oriz te ngelur neper frigorifer. Nese nuk dini te beni oriz eshte e thjeshte (1 gote oriz, 2 gota uje, vlojeni, uleni temperaturen, mbulojeni me kapak, lereni per 15 minuta. GATI).

Merrni pak salmon te tymosur (nga ai qe morret mbreme tek edi I fishop 😛 – mos e hani te gjithen o llupsa)

Nje cerek avocado ose nje gjysem avocado qe te jeni Brenda (btw – qarkullon se si mund te behet nje avocado e pabere ne furre – JO – MOS E PROVONI)

Doni te beheni fancy shmancy? Shtoni nje gjysem flete nori dhe kumblla te thara (yeap – I dua kumbllat e thara). Shtoni pak susam dhe salce soje ne varesi te shijeve tuaja.

Beni dhe nje caj jeshil dhe e di si ndihesh pastaj – sikur jeni kthyer nga lindja – pa jetlagun e shpifur.

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Linguine qe kafshojne me ullinj, kaperi dhe achuge

Zakonisht makaronat ne kemi nje “strukture” qe perdorim – makarona, salce domatesh dhe gjera ...

Patate krokante të furrës

Patatet në furrë, në modelin normal, janë kryesisht si të zjerra dhe të buta. ...

Si të përgatisim majonezë

Njerëzit ndahen në 2 kampe kur vjen puna te majoneza. Unë personalisht hyj te ...

Gezuar 4 Korrikun me mafishe me Red, White & Blue

Per mua, 4th of July, ose 4 Korriku ka nje vend special ne kalendarin ...

Gatuaj pa Receta – Seria 3: Sallate me Veze – Mengjesi perfekt

Po mendoja te beja dicka pak me te thjeshte, dhe me e llogjikshme kur ...

Si te pergatisim akullore me banane.

Akullore me vetem nje perberessssss: Banane. Problemi me i madhe qe ne kemi me ...