Pankakes, petulla, whatever – I quajme si te doni. Te preferuarat e mija jane pankakes me banane, por ato jane pak si shume te embla per mua dhe nuk ha dot me shume se 2-3. Kjo zgjidhje me kos, ndihmon ne nje pancake me shume konsistence, me te bute ne shije dhe jo aq te embel – deri diku I jep ata mini thartesi te kosit. E rekomandoj me kos dhe shege, por nese doni, edhe shurupi, karameli, cokollata, nutela, frutat shkojne ne menyre perfekteee.
Beni bashke miell, sheqer, sode buke dhe kripë në një tas të vogël. Ne nje tas tjeter hidhni kosin, dhe ngadale ngadale miksojeni me ingredientet e thate. Trazojini deri sa te behet nje mase e tere.
Rrihni vezen me vanilje ne nje tas tjeter dhe shtoni perzjerejen e miellit me kos. Miksojini bashke deri sa te behet nje mase e kombinuar.
Ne nje tigan qe nuk ngjit, ngroheni me zjarr te mesem ose te ulet dhe hidhini pak vaj ose gjalp. Hidhni 2 luge gjelle nga masa e pankakes dhe gatojeni deri sa te formojne flluska te vogla ne skajet ose ngjyra te behet si e arte.
Sherbejeni me kos te ftohte nese deshironi, ose mund ta embelsoni pak.
Duhen ngrene te ngrohta mos harroni!