Ka dicka per kulturat e ndryshme qe me kenaq mua – nga se si shefat sushi kane menyrat e tyre te ndryshme te te filetuarit te tunes deri tek pula ne gjethe bananeje e ngrene me dore ne rrugicat e Kuala Lumpurit.
Ja ku eshte kjo e fundit:
Port e gjitha kulturat kane dicka lokale te tyren – dhe si pjestar e ke praktikisht te veshtire te kuptosh se sic do gje qe ne bejme ka ate pjesen unike te veten (psh – a e quajne ushqimin meksikan, ushqim meksikan, meksikanet? 😛 )
Po kaloja ne Pogradec dje, dhe gjate rruges te Linit jane ata peshkataret, ose kalamajte e peshkatareve qe shesin peshk te fresket rruges – ngjala, belushka dhe me e mira e te gjithave sardele – super te fresketa – te vogla dhe super te mira. Morra dy te tilla – dhe natyralisht po me leshonte goja lend deri sa arrita ne tirane. – por peshk I fresket – I GOT THIS.
Tani sardelet, sado standarte dhe normale te duket, une I shtova nje detaj shume te vogel. Do ti bejme sardelet seksi? Mhm duaa.
Pasi I pastrova – praktikisht duhet ti hapesh, pastrosh te brendshmet, lajini mire e mire – dhe kujdes – nga ky process mund te behesh shume pis, keshtu qe do ju rekomandoja te mbanit doreza plastike..
Marinimi eshte e gjitha e bukura. Shume thjesht, me kripe, piper, piper I kuq, paprika, saffron indie, limon, qepe, domate dhe hudhra te prera holle dhe pak vaj ulliri. Vendosini te gjitha ne nje leter celofani dhe mbeshtillni fort. Lerini te rine dhe te marinohen gjate kohes qe pastroni tavolinen e punes, vendsoni vajin te nxehet ne nje tagan te thelle (pasi do kete pika – keshtu qe te mos beni pis)
Ne nje pjate tjeter shtoni miell te thjeshte. Nje nga nje , kalojini sardelet ne miell, dhe ne vaj te nxehte. Me kujdes mos digjeni, ju lutem. Skuqja pastaj eshte e thjeshte.
Ky eshte fiks ushqim kur keni njerez – ose nese jeni si une – te gjitha per vete ne nje tas te madh duke pare The Fresh Prince of Bel Air.
Peace
Monday Guru Thote: