E di qe eshte pak ftohte, por une jam pak llups nga natyra, keshtu qe skeni shpetim – do merreni me mua!

Tani, kjo milkshake, dihet nuk eshte ideja dhe krijimi im, por eshte e bere nga nje Shefe kuzhine me Yje Michelin a quajtur April Bloomfield dhe mund te lexoni me shume per te ketu.

April zgjatet e strezgjatet me kompleksitetin e ketij milkshake, por une po e bej pak me te thjeshte duke qene se, te jemi realist – ideja e te shpenzuarit disa ore per te bere nje milkshake mua me duke jashte kesaj bote 😛

Do ju duhen Biskota Oreo, akullore me mente(ose cfare do akulloreje qe ju pelqen ne fund te fundit), nje dopio crème de cacao, nje dopio crème de menthe (mos u trembni me alkoolin – nje fjali me vone vjen shpjegimi) dhe qumesht.

Vendosini ne nje mikser me shpejtesi te ngadalte ose mediu deri sa behen te gjitha bashke. Pastaj te gjitha bashke nje nje tas te mbyllur dhe lereni ne akull per rreth 2 ore ose sapo te kete formuar nej forme konsistente.

Sherbejeni ne nje gote te ftohte me oreo te shtypura siper.

Tani per alkoolin: Nese doni ta shijoni ne moment, mos vendosni alkool ne te – sepse kur miksohet me akulloren behet pak e ujshme (ndaj edhe arsyje a futjes ne frigorifer ne ngrirje). Mund te perdorni cfare do lloj alkooli te embel qe mendoni, por perpiquni ta kombinoni me llojn e akullores. Tani qe po e mendoj, sikur ma ka qejfi ta testoj me Disarono dhe akullore me vanilje.

Urra per fundjaven!

Rrini ngrohte dhe kujdes nga shiu!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Ballakume (nga një zonjë Elbasani)

Mbase nuk jua kam thene, por jam nga Elbasani. Ne fakt, hahem here pas ...

Kek me arra dhe shërbet

Kam një pyetje shumë të rëndësishme për ju: A mund të quhet një gatim ...

Lepur me mustardë dhe trumzë

Nga varietetiet e mishrave që duhet të provoni në jetën tuaj, mishi i lepurit ...

Gatuaj pa Receta: Cheeseburger Epik

Meqenese po vjen fundjava, eshte e rendesishme te kuptohet qe mund te qelloje qe ...

Biskota me xhenxhefil

Nuk e di ç’mendim keni për xhenxhefilin, por është besimi im se shqiptarët duhet ...