Te gatuash per veten: Seria 4 – Merr dreken me vete

Te marresh buke me vete, e thene ne shqip i jep nje konotacion aq negativ fjales, kryesisht e lidhur me femijerine tone, ndoshta te cunguar nga shume gjera, por eshte aty. Por, e lidhur me kete konotacion ishte edhe puna 8-4 dhe shume e shume detaje te tjera, te cilat sot nuk ekzistojne me. Kur ka qene hera e fundit qe keni dale me drite nga zyra? U be ca kohe per mua keshtu qe, nevoja e te gjitha ketyre koncepteve eshte teper e rendesishme. Disa  gjera qe duhen patur parasysh te pakten ne experiencen tim:

  • Rregulli kryesor eshte qe te gjitha ushqimet qe do merrni, duhet te kalojne naten ne frigorifer ne menyre qe te ftohen sic duhet
  • Para se ti fusni ne frigorifer, mos harroni ti lini te ftohen ne temperature ambienti te pambuluara
  • Fokusohuni qe ta hani dreken ne nje orar te caktuar (gje qe eshte me e veshtire sec duket me then te drejten)
  • Mundohuni qe te gjitha gjerat qe merrni, ti keni te mbyllura ne tasa (edhe buka) se gjate transportit, mos keni probleme.
  • Lajeni tasin tuaj cdo here – mos e lini per ne shtepi – se do ta harroni ne ndonje cep, dhe (ne baze te experiences) nuk do ua mbaje ta hapni me, keshtu qe do ta hidhni!
  • Mendohuni per receta qe hahen te ftohta pasi le te jemi realist, ajo mikrovala e zyre qe perdoret nga pafundesisht veta, nuk eshte nder me te pastrat qe ekzistojne

Nga ana tjeter e rendesishme eshte dhe menyra e te gatuarit:

  • Nese gatuani, perhere beni pak extra – super keshille kjo! (problematika e vetme eshte qe sduhet ta hani 😛 )
  • Perpiquni te gatuani sa me shume ne fundjave.
    • Une preferoj qe te gjitha perimet ti zjej/pjek ne fundjave ne mase. Ti pres dhe ti le gati qe ti marr me vete ne moment dhe ne varesi te zgjedhjes.
    • Salcat gjithashtu te gjitha ne fundjave, lerini te ftohen dhe ne kontenjere ne frigorifere (nese e shihni te arsyeshme edhe ne akull)
    • Gatuani maksimalisht per 3 dite para – te gjitha ushqimeve u bie vlera ushqimore – sado qe eshte e veshtire, pjesen me te madhe te gatimit te fundjaves duhet te jete e fokusuar ne larje/prerje/marinim. – neper restorante quhet “prepping”
  • Pergatisni mengjesin ne shtepi – mesoni per muslit ketu

Shumicen e rasteve une preferoj te ha 4 dite me vete dhe 1 dite jashte – koncepti i “cheat day”

Ndiqni te gjitha episodet e te gatuarit per veten ketu

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Ëmbëlsira “Ishujt lundrues”

Zor se keni dëgjuar më parë për këtë ëmbëlsirë, apo t’ju kenë zënë sytë ...

Linguine me karkaleca, domate dhe spinaq ne salce gjalpi me hudhra

Une e di qe specialitetet indiane dhe te lindjes te mesme jane fantastike, por ...

Qofte vegane Falafel

Me perhapjen e veganizimit, degjojme gjithnje e me teper “falafel, falalel”… po çfarë janë ...

6 gabimet qe mund te shmangim gjate gatimit te salmonit

Sot per dreke hengra nje super fileto salmoni dhe mu kujtuan keto detaje mbi ...

Si të përgatisim majonezë

Njerëzit ndahen në 2 kampe kur vjen puna te majoneza. Unë personalisht hyj te ...

Fiksimi Peanut Butter: Biskota me Gjalp Kikirikesh

Ok, kur vjen puna per embelsira, une jam pakez skeptik dhe kam disa probleme ...