Te gatuash per veten: Seria 3 – Receta ne nje tigan

Nje nder gjerat me te tmerrshme qe ekzistojne sot ne mendimin tim jane larja e enes. E di qe te gjithe do te thoni qe ekzistojne lavapjatat – por edhe ato kane nevoje qe ti lash nje here enet me perpara me uje, gotat e bejne si syte e vete dhe ne te njejten kohe duan me shume se nje ore per te bere ate qe quhet ciklin standart – pastaj le te jemi realist, nese jeton ne shtepi me qera, nuk para vijne te integruara me “lavastovilje”

Zgjidhja ndonjehere eshte te larit te menjehershem, pasi nuk e vret mendjen per me vone ose ne fund te fundit perpiqesh te mos besh shume ene pis.

Kjo strategji e fundit na pelqen aq shume!

Sigurohuni qe te gjithe perberesit ti keni prere paraprakisht, dhe vendosur ne nje pjate qe ti hidhni sipas rradhes qe ju intereson.

Mbani derrasen per te prere perehere te paster – zakonisht mjafton ti kalosh nje uje dhe nje te ferkuar cdo here.

Zgjidhni receta te cilat jane shume te thjeshta dhe behen bashke ne nje tenxhere – pasi nese ju duhet te beni njeren pjese ne nje tigan, dhe pjesen tjeter ne nje tigan tjeter, I bie te keni 2 tigane per te lare.

Zakonisht, nese gatuan per nje person, mjafton ta perdorni tiganin ne menyre efektive, pasi ka vend per cdo gje (psh, per nje veze te skuqur me sallam dhe djathe – te gjitha njeheresh dhe gati)

Investoni ne tigane qe nuk ngjisin – fjala investim eshte nje fjale e rende, por aq kohe keni per te kursyer duke ferkuar te zezat e tiganit qe ngjit dhe ne fund te fundit u ngjitet edhe ajo qe gatuani.

Cdo gje qe piqni ne furre, vendosini nje leter kuzhine poshte, dhe tavat behen shume te thjeshta per tu fshire

Nje gje teper e mire gjithashtu te ndiqni recetat tona ne nje tigan si me poshte.

Nder te tjera lexoni

Ndiqni te gjitha episodet e te gatuarit per veten ketu

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Recetat e Mamit: Pispili me spinaq dhe borzilok

Mbaj mend qe kur isha i vogel, koncepti i pispilise ishte nje gje qe ...

Receta bazike: Krepa!

E di që keni ngrënë krepa të paktën një herë në jetën tuaj. Qoftë ...

Salca tartar për fruta deti

Ndonëse mund të kemi dëgjuar për salcën tartar, nuk mund të themi që është ...

Domate të mbushura greke

Kemi dhënë recetën për kunguj të mbushur, dhe kemi dashur prej kohësh t’ju japim ...

Si te gatuajme Fileto pule te furres me perime.

Ne baze te ides e te ngrenit shendetshem dhe pa shume kalori vjen receta ...

Si te gatuajme Fileto Pule Tikka Masala.

Fileto Pule Tikka Massala eshte nje gatim tradicional indian shume i perhapur neper bote. ...