Kjo eshte nje nder recetat me te thjeshta per te bere bon-bone me pluhur carobi (qe mund te zvendesohet me pluhur kakaoje). Nese doni te impresiononi dike, keto bon-bone jane pa shqer, vegan dhe te ngrenit 3-5 copa nuk i bejne keq askujt. Pervishni menget dhe le te filloje berja e bon-boneve!
Gjithcka ju duhet: gjysem tasi tershere, nje ananas i prere kubik, gjysem tasi kumbulla te thara, gjysem tasi rrush i thate, cerek tasi arra te shtypura, gjysem tasi pluhur carobi(ose kakao) dhe pluhur arre kokosi per te rollur
Vendosni kumbullat e thara te prera, rrushin e thate dhe tersheren ne uje te nxehte per 30 minuta deri sa zbuten. Thajini dhe lejeni ujin me njeane. Ju mund te shtoni dhe pak rum tek frutat qe ti beni akoma me te shijshme.
Ne nje tas, miksoni bashke frutat dhe arrat. Shtoni dhe pluhurin e carobit dhe miksojini bashke. Gjitahshtu shtoni edhe pak nga uji i frutave qe lame menjeane deri sa behet nje miks ngjites. Bejini ne topa te vogla, vendosini ne pluhurin e arres te kokosit, dhe ne nje pjate te madhe futini ne frigorifer per rreth nje ore.
Enjoy!
Shkruar nga #Marmaladova, specializuar ne gatimin e gjerave te emblea dhe yummy ne “Mariikite“.