Le të jemi realist, në këto darka ne e teprojmë shumë, si me ushqim ashtu edhe me alkool. Për këtë gjë në tavolinë duhet të kemi diçka që të ndihmojë në tretje dhe të lehtësojë stomakun.
Për këtë ju duhet një lloj sallate, kryesisht jeshile ësthë goxha mirë por mund të zgjithni edhe rukola. Në rastin tim preferoj jeshilen pasi e bën super të thjeshtë.
Merr sallatën dhe priteni hollë, marinojeni me kripë dhe vaj ulliri. Shtoni pak qepë të prera po hollë, gjysmën e një limoni se bashku me zestin e lekures.
Me kaq pak gjëra dhe kaq thjeshtë siguroni një darkë të rënduar pa u ndjerë në faj!
Receta:
Ju duhen:
- Nje dore sallate jeshile
- Gjysem qepe e prere holle
- Gjysem limoni i shtrydhur
- Zesti i limonit
- Kripe
- Pak molle majoshe e prere holle
- Vaj ulliri
Pergatitja:
- Lajeni sallatën jeshile mire. Pasi ta keni lene lëreni ne uje me sode per 3-4 minuta per te qene tërësisht te sigurte qe eshte lare mire se çfarë spo dëgjojmë këto dite.
- Thajeni mire nga uji. Eshte e rëndësishme pasi ndihmon ne nje produkt përfundimtar ku marinimi eshte sic duhet dhe jo i ujshëm.
- Prijeni holle dhe hidheni ne nje tas te madh sallate. Shtoni kripe dhe miksojeni mire. Gjithashtu shtoni vajin e ullirit dhe miksojeni prape.
- Hidhni qepet, mollën, zestin e limonit dhe lengun e limonit.
- Sherbejeni menjëherë.
Show Comments (0)