Buka e thekur ka dicka, qe perhere eshte nje nder gjerat me te mira ne vone. Nga me e thjeshta, buke e vjeter e thekur me gjalpe deri tek bageta e thekur me avokado, pancete dhe djathe, sot do flasim per nje tost te thjeshte, por pak fshataresk dhe ne te njejten kohe pak shik, fiks per kete kohe.
buke, djathe dhije, domate (pomodorinit jane perfekte), balsam, borzilok, vaj ulliri, hudher, kripe dhe piper
Nxeheni furren ne 210 grade. Prisni domatet ne copa te medha ose nese keni pomodorini, pergjysem dhe ne nje tas te madh i hidni bashke me hudhren e shtypur, erezat, vajin e ullirit dhe pak kripe. Vendosini siper nje letre kuzhine dhe marinoijini me kripe dhe piper. Vendosini ne furre dhe lerini te piqen per 20 minuta.
Gjate kohes qe domatet piqen, eshte koha per te thekur buken. Thekja e bukes eshte nje proces teresisht personal, ca duan ne tost, ose ca, si rasti ne fjale, nxehin nje tigan, me pak vaj ulliri dhe thekim buken aty, duke patur parasysh qe edhe mund te digjet keshtu qe kthejeni shpesh. Kur te jete gati, vendosni djathin e deles, pak uthull balsamike, shtoni domatet dhe marinoni me pak kriper the piper. Ju befte mire.