Stina e nxehte e veres dhe mbasditet me temeperatura te tmerrshme jane fantastike per birra dhe ushqim bari. Pa dashur te flas per birra (nuk e di ne ndihet nepsi qe tani), mund te flasim per krahet e pules si dore me nje me disa snacks fiks per bar. Nuk ka rendesi si e sherben ose si e gatuan – te skuqura, te furres ose te zgares – cdo gje funksionon.

ingredients

Doja tu tregoja se si mund ti bejme krahet e pules pak me te shendetshme, deri diku me interesante dhe shume me te shijshme. Rregulla e arte per mua eshte, pjekja ne furre, pak orient dhe ta-daa – te mira sa ska.

10 minuta pergatitje + 1 ore e gjysme pjekje = 1 ore e 40 minuta te gatuar

1kg krahe pule, 1 luge miell, pak sode buke, gjysem luge kripe, 2 luge salce soje, 2 limon jeshil(limes), 2 hudhra, piper i fresket, 1 spec djeges( nese keni qejf djegeset)

Duke patur parasysh qe nje furre normale ka 3 nivele – poshte, mesem dhe larte, ndizeni furren the lereni te ngrohet ne 130 grade. Kombinoni krahet e pules me kripen dhe miellin me pak sode buke ne nje pjate, qese plastike per te mos bere shume pis (ne fund te dites duhet pastruar). Rradhitini ne tave dhe vendosini ne nicelin e poshtem te furres per 30 minuta.
bake-side-upMe pas levizni taven ne pozicionin e siperm, rrisni temperaturen ne 220 grade dhe lereni te piqen per 40 deri ne 50 minuta – krahet e pules duhet te jeten krokante ne ate pike. Miksoni bashke, salcen e sojes, lengun e limonit jeshil, hudhren e prere holl, sheqerin dhe piperin e zi. pasi ta perzieni mire salcen, ne nje tas te madh e  hidhni bashke me krahet e pules dhe i miksoni mire, qe te lokalizojme dhe rremujen.chicken-wings-thai

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Musakaja tradicionale greke

Nuk është nevoja të bëjmë prezantime për këtë gatim tradicional grek, por i përgatitur ...

Tavë me domate dhe kunguj

Kjo tavë ngjan si e famshmja turli franceze Ratatouille, recetën e së cilës e ...

Kek me banane me dopjo cokollate

I jemi qepur embelsirave sot mqs eshte e hene, cte bejme, na zuri. Nga ...

Tapas: Gambas Al Ajillo | Karkaleca me Hudhra super te thjeshta

Post fundjaves te tejmbushur me mish te pafundem (eshte nje definçence e jona – ...

How to cook a steak

Simply put – there is nothing like a great freaking steak cooked wonderfully. Follow ...